Gjithçka rreth Brufen®

Brufen® gjendet i disponueshëm në Shqipëri prej shumë vitesh. Lexoni më shumë informacion lidhur me këtë bar të mirënjohur dhe të provuar analgjezik.

Brufen® është një bar analgjezik që përfshihet në klasën e barnave AIJS (Antiinflamatorë jo steroidë) dhe njihet lehtësisht me anë të emrit xhenerik ibuprofen. Shumica e njerëzve janë të familjarizuar me ibuprofenin si një bar analgjezik por gjithashtu efektiv për lehtësimin e inflamacionit. Brufen® gjendet në qarkullim në Mbretërinë e Bashkuar që prej vitit 1969 dhe është përdorur për të pakësuar dhimbjet, për të ulur temperaturën e lartë dhe për të frenuar inflamacionin që në fillim të herës. Nëse studioni karakteristikat e Brufen® si një bar analgjezik dhe antiinflamator për kushte të ndryshme patologjike, është lehtësisht i kuptueshëm suksesi dhe përdorimi i gjerë i tij.

Përdorimet kryesore të Brufen

Brufen® indikohet për trajtimin afatshkurtër të dhimbjeve akute dhe temperaturës së lartë. Ka shumë gjasa që ju ta keni hasur ibuprofenin në një formë-dozë apo në një tjetër, dhe ju mund të jeni familjarizuar me përdorimet dhe efektet e tij. Në rast se ju nuk e njihni akoma vlefshmërinë e këtij bari ju mund të habiteni të dëgjoni se:

Brufen® indikohet për trajtimin afatshkurtër simptomatik të:

  • Dhimbjeve të lehta deri të moderuara, siç janë dhimbje koke, përfshirë dhe krizat e migrenës/dhimbje koke e shoqëruar me migrenë, neuralgjitë, dhimbjet e dhëmbit, dhimbjet artikulare dhe muskulare, dhimbjet e mesit, dhimbjet menstruale dhe dhimbjet që vijnë nga ftohjet stinore
  • Temperaturës së lartë

Ku dhe si mund të merrni Brufen®

Ju mund të gjeni Brufen® në disa formë doza siç është 400 mg si një alternativë OTC (bar që mund të merret pa nevojën e recetës mjekësore). Ekzistojnë gjithashtu formulime të tjera të barit, kështu që nëse fëmija juaj, ose ju keni vështirësi për të gëlltitur tabletat dhe preferoni formulimin granulë, ju mund ta gjeni atë në dozë të përshtatshme sipas nevojës suaj.

Këshillohuni me mjekun ose farmacistin tuaj në rast pasigurie lidhur me dozën e barit apo mënyrën e marrjes dhe sigurohuni të lexoni gjithmonë me kujdes fletë-udhëzuesin e barit përpara se të filloni ta përdorni atë.

Rishikimi i materialit mjekësor kryer nga: stafi i Mylan

Data e rishikimit: 24.09.2018.

Ibuprofeni

Ibuprofeni është një bar antiinflamator josteroid analgjezik i cili është i përshtatshëm për trajtimin e dhimbjeve të përkohëshme. Ai gjendet i disponueshëm në disa formë-doza terapeutike: xhel për përdorim lokal, tabletë dhe pluhur për përdorim nga goja me fuqi të ndryshme veprimi. Lexoni më shumë rreth Ibuprofen.

Ibuprofeni

Dhimbja e kokës

Dhimbja e kokës përbën një shqetësim të shpeshtë por ka disa lloje të dhimbjeve të kokës që mund t’ju prekin në mënyra të ndryshme. Dhimbja e kokës godet në çdo kohë dhe mund t’ju pengojë juve në kryerjen e aktiviteteve të përditshme. Lexoni më shumë lidhur me dhimbjen e kokës dhe si mund ta lehtësoni atë.

Dhimbja e kokës

You are leaving the Brufen® website

You are now connecting to a website that is neither owned nor under the control of Mylan. Mylan is not responsible for the content of this site or any further links.
Please press OK to proceed or BACK to return to the Brufen® website.
OK